Підняття акцизу на пальне: Куюн оцінив, на скільки зростуть ціни на бензин, ДП та автогаз

Підняття акцизу на пальне: Куюн оцінив, на скільки зростуть ціни на бензин, ДП та автогаз

Урядова пропозиція підняти акциз на пальне, якщо буде прийнята, з 1 липня і до кінця нинішнього принесе держбюджету 36 мільярдів гривень. Таку оцінку в ефірі марафону "Єдині новини" озвучив експерт паливного ринку Сергій Куюн.

Він наголосив на тому, що внаслідок цього "взагалі не факт, що бензин і дизель здорожчають".

"Якщо б це відбувалося сьогодні, то по ДП ми б точно не відчули би нічого, по бензину - може 50 копійок ми б побачили здорожчання, а може і взагалі б не побачили. Скраплений газ, на який найбільше зростання податок, відповідно дещо здорожчав би. Все залежатиме від того, якою буде світова кон'юктура на мить запровадження цих податків", - пояснив  директор консалтингової компанії А-95.
 
Це пояснюється тим, що на сьогодні Україна закуповує пальне за світовими цінами. І якщо вони падатимуть, то зміну кінцевої ціни українці і не відчують.

"Якщо вона буде стабільна, то на першому етапі буде підняття на 1,5 грн на бензин, на 2 грн - на дизпальне та на 5,5 грн- на скраплений газ Яким буде кінцевий результат буде залежати від світової кон'юктури", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акцизи на пальне мають зрости до європейського рівня: наскільки та як це вплине на ціни

Як писав "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів України у березні поточного року залучив рекордну суму міжнародної допомоги.

Головне