Україна у березні залучила рекордну суму міжнародної допомоги: про які гроші йдеться

Україна у березні залучила рекордну суму міжнародної допомоги: про які гроші йдеться

Кабінет міністрів України у березні поточного року залучив рекордну суму міжнародної допомоги. Про це повідомив очільник українського уряду Денис Шмигаль за підсумками наради з фінансово-економічних питань за участі Мінфіну, Мінекономіки, НБУ, Держказначейства та НКЦПФР.

Він наголосив, що йдеться про суму у 9 мільярдів доларів.

Також Шмигаль додав, що на нараді заслухав інформацію щодо поточної ситуації з виконанням бюджету та надходження міжнародної фіндопомоги.

"У березні уряд залучив рекордну суму - понад 9 млрд доларів. У квітні отримали ще 1,5 млрд євро в межах Ukraine Facility. Загалом від початку року Україна вже залучила близько 12 млрд доларів фіндопомоги", - наголосив прем'єр-міністр України.

Крім того на нараді обговорювалися шляхи активізації кредитування проєктів приватного сектору та напрацювання Мінфіну, Мінекономіки та НБУ. 

"Дав завдання прискорити цю роботу. Розвиток внутрішнього ринку, створення стимулів для українських підприємств у фокусі уряду", - заявив Денис Шмигаль.

І додав: "Окремо обговорили підвищення фінансової спроможності оборонно-промислового комплексу. Готуються відповідні рішення".

Як повідомляли "Ми-Україна", голова НБУ Андрій Пишний заявив, що ситуація на валютному ринку України контрольована, проте певні ризики все ж таки є.

Головне