На оборону 5 млрд гривень, Київрада збільшить фінансування програми "Захисник Києва"

На оборону 5 млрд гривень, Київрада збільшить фінансування програми

Кошти, виділені на програму "Захисник Києва" і оборону міста, збільшать до пʼяти мільярдів гривень. Відповідне рішення ухвалила Київрада на позачерговому засіданні.

"Захисник Києва" – міська цільова програма з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони.

На початку лютого 2023 року за програмою було передбачено виділити один мільярд гривень. Згодом, у червні, обсяг програми додатково збільшили на 100 мільйонів гривень, каже заступник міського голови і секретар Київради Володимир Бондаренко.

Київрада збільшила фінансування міської цільової програми "Захисник Києва" на понад чотири мільярди гривень. Бондаренко звітував, як розподілять кошти:

  • На матеріально-технічне забезпечення — понад два мільярди гривень;
  • На придбання БПЛА — один мільярд гривень;
  • На ремонт техніки — 450 мільйонів гривень;
  • На облаштування та ремонт укриттів —300 мільйонів гривень;
  • На перевезення особового складу — 50 мільйонів гривень.

Заступник міського голови додав щодо джерел покриття витрат: 700 мільйонів гривень заплановано коштом нерозподіленого залишку, а ще понад три мільярди гривень потрібно залучати шляхом спеціальних фондів.

Кличко раніше пояснював, що за законом кошти з місцевих бюджетів не можна перераховувати прямо ЗСУ, але можна фінансувати потреби військових підрозділів у територіальній громаді (за зверненням щодо потреб цих підрозділів).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше , на фронті відбулось 26 бойових зіткнень за минулу добу між українськими та російськими військами. Також учора росіяни завдали ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Головне