Субсидії "по-новому": хто може отримати виплати та як оформити заяву

Субсидії

З 1 жовтня деяких українців можуть позбавити субсидій, зокрема допомогу переглянуть деяким власникам авто.

То ж хто має право на субсидію, а кого можуть залишити без державних грошей, куди подаватися та як правильно оформити заяву розповіла наша кореспондентка.

Як оформити заяву для отримання субсидій?

Новий опалювальний не за горами, а додаткова копійка від держави не абияк важлива для багатьох українців. Та всі охочі отримати субсидію можуть на неї розраховувати.

На холодний період житлову субсидію перерахують автоматично всім, хто вже є утримувачем. Навіть, якщо влітку вона була нульова. Тим, хто оформлював вперше – потрібна заява. Її можна подати або у відділеннях пенсійного фонду, або через "Дію". Додати декларацію та довідку про доходи.

https://weukraine.tv/subsydiyi-2023-v-opalyuvalnyj-period-shho-treba-znaty-pro-umovy-ta-vymogy/

Хто може отримати допомогу від держави?

То ж, хто може отримати допомогу від держави? Це, насамперед, пенсіонери. У будь-яке відділення у будь-якому місті можуть звертатися переселенці. Право на субсидію розширили і для українців за кордоном. На період дії воєнного стану і ще на два місяці після.

Одержати допомогу люди зможуть і в зоні бойових дій, або на деокупованих територіях. Там будуть застосовувати соціальні нормативи на комунальну послугу. Що це означає?

"Коли ми споживаємо більше електроенергії чи більше води, то враховують нормативи. Якщо ми спожили 4 куби гарячої води, у нас нормою покриваються саме 4 куби. Якщо споживаємо більше, то сплачуємо повну суму, а якщо збільшуються нормативи, то держава оплачує збільшений норматив, який було визначено", - сказала юристка Олена Маньківська.

Кого можуть залишити без державних грошей?

Однак перед тим, як нарахувати кошти, пенсійний фонд перевірятиме усіх потенційних субсидіантів. То ж, хто може залишитися без виплат:

  • Боржники за комуналку;
  • Депозити на 100 000 грн;
  • Здійснили покупку на понад 50 000 грн;
  • Ті, хто переїхали (не можна отримувати виплату і за місцем проживання, і за місцем реєстрації).
  • Також якщо є декілька об’єктів нерухомості, які купили (а не успадкували).
  • Власники автівок, які мають їх кілька і до 15 років, або одне нове, якому не більше п’яти років.

Окрім субсидій на опалювальний сезон можна оформити ще і пільги на тверде та рідке пічне паливо. Заяви прийматимуть до кінця року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ просунулися поблизу Бахмута та на Запоріжжі.

Головне