Як насправді формується погляд на відносини України з Польщею

Як насправді формується погляд на відносини України з Польщею

Найкраще технологію істерії, яку нагнітають як проросійські налаштовані агенти впливу на міжнародній арені, так і внутрішньополітичні опоненти нинішньої української влади (риторика і позиції яких дедалі частіше і дедалі відвертіше дивним чином співпадають з наративами російської пропаганди), достатньо добре описав Гектор Макдональд у своїй праці "Truth. How the many sides of ecery story shape our reality".

Автор згаданої вище книжки називає цю технологію "мистецтвом сторітелінгу".

Сторітелінг у політиці

Байдуже, що скасування зустрічі президентів України і Польщі чітко і аргументовано пояснили насиченими графіком зустрічей як Дуди, так і Зеленського – майстри сторітелінгу і далі продукуватимуть байки про те, що Україна остаточно зіпсувала стосунки з Польщею через недолуги дії української влади. Кумедно, що "недолугими діями української влади" вони вважаються намагання захистити інтереси наших аграріїв.

Готов закластися, що якби українська влада не намагалася захистити інтереси наших сільгоспвиробників, ті самі особи, які наразі волають про напругу в українсько-польських взаєминах, скиглили б про те, що українська влада знехтувала інтересами аграріїв і злила їх заради якихось примарних "дружніх стосунків".

Спроби привʼязати до суперечок з приводу експрорту української сільгосппродукції на польській ринок питання підтримки українських біженців, а тим більше постачання зброї – це взагалі це взагалі спроба поєднати непоєднуване.

Наприклад, найбільший центр прийому біженців з України неподалік Варшави було закрито ще на початку вересня не тому, що хтось своїми "недолугими діями" спровокував конфлікт, а через те, що у центрі, розрахованому на 10 тисяч осіб, перебувало лише 300, бо решта знайшли місце проживання в інших місцях.

Особисто я, не сумніваюся, що зустріч польського та українського президентів відбудеться найближчим часом і у підсумку ми побачимо "розрядку" напруженості, що виникла останнім часом між нашими державами, бо у цьому є величезна зацікавленість обох сторін.

Цікаво, що тобі розповідатимуть ті, хто зараз розганяє зраду?

Доречі, а зустріч з Лула да Сілва також не відбудеться, бо українська влада "своїми недолугими діями зіпсувала стосунки з Бразилією"чи може Президент Бразилії насправді просто потребує операції, маючи реальні проблеми зі здоров'ям, як про це пишуть західні ЗМІ?

Валентин Гладких, політолог

Головне