Що Вам потрібно знати, перш ніж вирішити стати веганом

Що Вам потрібно знати, перш ніж вирішити стати веганом

Види веганства бувають різними і про ці види ви із задоволенням прочитаєте у google. Стаття буде не про це, а про те, щоб ви почали думати, як саме Ви функціонуєте і що саме вашому організму потрібно для побудови, оновлення себе. Адже, по суті, ви тому й почали читати цю статтю, чи не так? 

Усі люди хочуть молодості, краси, здоров'я! Абсолютно всі! Немає жодної людини, яка б цього не хотіла. І сьогодні ми поговоримо про одну з крайнощів у системі вибору харчування – це відмова від тваринного білка.

Я не ставатиму на чиюсь сторону. Бо я не тільки лікар кількох спеціалізацій, але так вийшло і в житті й з мислення я вчений і тому знаю, що для мене важлива лише індивідуальність біохімічних процесів пацієнта, і в пріоритеті його одужання.

Давайте розглянемо ці питання. Ступінь відмови різні і в грубій формі вони виглядають так:

  1. без м'яса;
  2. без м'яса та риби;
  3. без м'яса, риби та яєць.


Отже, ви тільки що прочитали які бувають види веганства. А тепер спробуйте подивитися на себе та інших людей. Зверніть увагу, як ви оцінюєте людей, з погляду питання здоров'я? Зазвичай, ми дивимося один на одного і бачимо приблизно одну будову - голова, дві руки, дві ноги, тулуб. Але ми забуваємо, що зовні ми маємо різницю. Різні риси обличчя, волосся тощо. Ті нюанси, які нас відрізняють одна від одної. А це є особливості наших обмінних процесів. Тому "сусідові" допомагає те, що може вам допомогти або ж нашкодити.

Історія медицини налічує тисячоліття інформації та досвіду, але все одно цей досвід не може вам сказати, що саме вам їсти та пити, щоб бути здоровим.

А хто ж може, спитаєте ви? Аналізи! Саме ваші показники, до яких прийшло людство в оцінці вашого організму, дуже багато можуть вам розповісти про вас. Вам потрібно лише знайти гарного лікаря, який, використовуючи ваші аналізи, розповість вам про себе і приведе за руку до здоров'я. Чому я так говорю? Тому що не всім підходить веганство. Це важливо!

Чому людина йде у веганство?

Тому що він неправильно їсть м'ясо або те м'ясо, яке йому не підходить. Так ми влаштовані, що генетично:

  1. не всі ферменти ми маємо в достатній кількості.
  2. або не завжди у нас є щодня в ресурсі в організму активатори ферментів - вітаміни з активними речовинами, мікро та макромінерали в потрібній валентності (їх 72).
  3. активні середовища для розщеплення білка тваринного походження.
  4. різні, як правило, анатомічні порушення відтоку жовчі або ВИ МАЛО П'ЄТЕ ВОДИ І У ВАС ВОНА ГУСТА, і не відтікає в протоці діаметром 2 мм і т.д..

Відповідно така людина відмовляється від білка, бо по самовідчуттям - йому просто погано, некомфортно. Замість того, щоб знайти грамотного лікаря, все про себе з'ясувати та щоб лікар розписав його харчування, людина приймає кардинальне рішення "геть м'ясо з життя!".

До речі, приблизно з 3 тисяч людей, які здавали в мене генетику, всі види алергій, гормони, ферменти тощо, в одного пацієнта засвоювалася тільки баранина і ми з ним ходили на ринок і вчилися її вибирати. Приблизно близько 100 людей не засвоювали якийсь 1-2 види м'яса. Наприклад курка/качка або індичка/яловичина.

В інших були лише порушення по вживанню, саме скільки і чого з інших продуктів йшло до м'яса. Тобто м'ясо засвоювалося, просто ми з'ясовували, що людина робить не так. І це проблема не організму. Організм ідеальний.

Що потрібно, щоб веганити якнайдовше і народжувати здорових дітей?

Оскільки крім сої, всі продукти містять велику кількість вуглеводів, то чудові можливості підшлункової залози у засвоєнні активних ферментів рослинної їжі - злакові, горіхи, бобові, проростки, молока та олії з усього перерахованого. Додаткове вживання гемового заліза та активної форми вітамінів В завжди. Відстежувати кальцій-магній, калієвий обмін.

Це мінімум, якщо він не відстежується, призведе до:

  • Порушення нервової системи і як наслідок до психічної діяльності і порушення сну: важко засипати й прокидатися, важко або неможливо розслабитися, істеричність, плаксивість, тривожність, панічні атаки, депресії, суїцидальні думки.
  • дисбаланс гормональної системи - зниження лібідо, порушення роботи щитоподібної залози та болю при менструальному циклі, спазм вагінальних м'язів, ранній клімакс.
  • Шкіра: надмірна сухість, тріщини шкірних покривів, дерматози.
  • Анемія набута звичайно, тому що гемове залізо міститься лише у червоному м'ясі. Його треба просто правильно вживати.
  • порушення роботи та руйнування структури суглобів та хребців - артрити, артрози, подагра, остеопороз, остеохондроз і т.д. і як наслідок грижі.
  • Цукровий діабет 2 типу та розвиток серцево-судинної системи та раннє старіння.


Але пам'ятайте, перш ніж мчати на ін'єкції у всі місця колагеном, це не допомагає серфити у 65 років, займатися сексом у 75, активно кататися на лижах та бути щасливим!

Перестаньте нарешті виснажувати себе та приходьте за своєю персональною системою молодості.

Автор: Людмила Гончарова, дієтолог

Головне