Природність як ключ до серця: що насправді приваблює сучасних чоловіків

Природність як ключ до серця: що насправді приваблює сучасних чоловіків

Дані опитувань останніх років показали, що найважливішим показником у зовнішності та поведінці привабливої жінки для нормальних чоловіків на сьогодні є природність. Нижче наведені помилки у візуальному вигляді, які чоловіки найчастіше виділяли і відзначали як "не природні", що "дратують".

Помилка 1. "Занадто ідеальна"

Жінка, яка виглядає так, ніби вона, перш ніж вийти з дому витратила на свій зовнішній вигляд пів дня, а то й увесь день викликає у багатьох чоловіків напругу. Вона як експонат у музеї, до якого не варто близько підходити. Можливо, останніми роками саме тому до моди стійко увійшли елементи недбалості, як у зачісках, так і в одязі, у вечірній, у тому числі.

Розглянемо альтернативний приклад. Чи були у вашому житті ситуації, коли так вийшло, що довелося вийти з дому з не свіжою головою, без макіяжу, у розтягнутій футболці і раптом – приємне знайомство. "Ніколи не подумала б, що на мене таку подивляться" - згадують жінки. А знаєте чому так відбувається? Жінка не очікує знайомства, не думає про чоловіка, вона в цьому сенсі не напружена і проявляє себе максимально безпосередньо, природно, що дозволяє чоловікові розглянути її.

Жінки у всеозброєнні сприймаються сильною статтю як агресивніші, складніші і передбачуваніші одночасно. Я, звичайно ж, не хочу сказати, що неохайність і не вимите волосся – це правильно, даний приклад був наведений як альтернативний.

Помилка 2. Неохайність

Неохайність не пов'язана з природністю, як припускають деякі. Жінка, яка має звичку не стежити за собою дає позивні чоловікові: "не підходь", "ти мені не цікавий". Не плутайте ситуативну неохайність (іноді всяке буває) з постійною неохайністю. Регулярна неохайність фіксується на іміджі людини. Коли жінка з несвіжим волоссям та манікюром, у пом'ятій спідниці говорить про те, що всі чоловіки сволоти, це виглядає в її випадку не абсурдно, а навіть логічно. Нормальні чоловіки неохайність жінки на дух не переносять, припускаючи, що неохайна жінка неохайна у всьому.

Розмови про те, що не вистачає матеріальних засобів, не приймаються. Можна надіти джинси, білу футболку чи блузку, помити голову – і цього достатньо, щоб бути природною та відкритою для знайомства. І взагалі неохайність не залежить від грошей, вона може дружити і з найдорожчими речами.

Помилка 3. "Одягну на себе, все найкраще, відразу"

Начебто жінка хоче продемонструвати всі свої трофеї і відповідно надати собі, завдяки цьому більше значущості. Нормальні чоловіки не оцінюють жінку за трофеями, якщо щось знадобиться, потім самі їй куплять і цінуватимуть свою обраницю за це ще більше.

Образ "жінки – сороки" у нормальних чоловіків викликає або усмішку, або подив, а ще частіше зовсім нічого не викликає. Оптимальний стиль передбачає, щоб зовнішній вигляд відповідав ситуації і не був кричущим.

Помилка 4. "Штучні риси особи"

Доконструйовані губи, вії, брови, чоловіки помічають, і більшість з них таку красу не вітають. Знову ж таки, це особиста справа кожної жінки, але хочу зазначити, що більшість нормальних чоловіків не схвалюють подібних змін у зовнішності, просто ставляться до них з поблажливістю. За результатами опитування 40% чоловіків вважають, що дівчатам з покращеними рисами обличчя не можна довіряти. Цікаво, що до маммопластики багато хто з них ставиться лояльно.

Яскравий макіяж і особливо велика кількість губної помади також викликають неоднозначну реакцію чоловіків. Так зване "бойове розфарбування" асоціюється у них з тим, що жінка вийшла на полювання і взагалі вона в активному пошуку.

Помилка 5. "Анти – жіночний одяг"

На жаль чоловіки не в захваті від одягу, який зручний нам: штани, широкі футболки, уггі, светри великої в'язки, парки, безглузді шапочки і т.д. Але, звичайно ж, це не означає, що жінці необхідно завжди ходити в панчохах, сукні та на шпильках. Просто потрібно щоб у гардеробі було і те, й інше, а вибір одягу варто робити з нагоди. Слідкуйте, щоб гардероб не складався більш ніж на 50% відсотків з одягу, який перетворює вас на хлопчика, бабусю, клоуна чи сніговика.

Тішить те, що зручний і креативний одяг все більше входить у моду і в наше життя, але ми зараз про те, що насправді чоловіка в образі жінки найбільше приваблює елегантну чи романтичну сукню. Якщо у вас чудова фігура - це "порятунок", її хоч у мішок одягни - буде красиво.

Чого дотримуватись у зовнішньому вигляді, щоб не стати його заручницею?

Треба віднайти золоту середину, яка по суті і буде відображати гармонію. Який у тебе стиль? Кожен стиль щось транслює. Що? Стиль та елегантність? – це вміння поєднувати кольори, одяг, аксесуари, вибирати з моди те, що підкреслює ваші переваги та приховує недоліки, це розумний баланс між зручністю, природністю та красою. Це вміння вибирати образ у співвідношенні із ситуацією, місцем та часом, а також із цінностями категорії чоловіків, які вам близькі.

І тут важливо – не намагатися повністю підлаштуватися візуально під такого чоловіка, щось може бути йому це не до душі. Важливо, щоб ваш образ не стільки повністю збігався з його очікуваннями, скільки хоча б повністю не суперечив їм. Інакше з ідентифікацією розпочнуться проблеми.

Наприклад, чоловік, який не сприймає повних жінок ніколи не вибере таку, чоловік із серйозним соціальним статусом навряд чи з'являтиметься в суспільстві з жінкою з пірсингом на обличчі, і не тому що він ханжа, просто це не входить до системи його ідентифікації. Тому візуальний компонент необхідно враховувати при формуванні першого враження, якщо ви хочете, щоб знайомство відбулося і не як зв'язок на одну ніч.

Олена Рихальська, кандидат психологічних наук

Головне