Найкращі меми лютого 2024: від Євробачення до Навального

Найкращі меми лютого 2024: від Євробачення до Навального

Лютневі дні не лише принесли з собою холод, але й запам'яталися веселими мемами, які стали невід'ємною частиною інтернет-культури. Українська онлайн-спільнота виявила свою неперевершену кмітливість та гостре почуття гумору, активно реагуючи на події, що відбуваються в світі. Від реакції на новини з політичної арени до відомих особистостей та курйозних ситуацій з побутового життя.

Адекватний нацвідбір "Євробачення-2024"? Ні, не чули

У великому потоці гумору українські шанувальники "Євробачення" не проґавили шансу зарядити соціальні мережі мемами. Цього разу об'єктом їхніх веселощів став не сам конкурс, а технічний збій у застосунку "Дія" під час фіналу Національного відбору на "Євробачення-2024".

Українці, як завжди, демонструють свою неперевершену здатність знаходити гумор у будь-якій ситуації. Одним з найпопулярніших мемів був графік відключення електроенергії, щоб нагадати всім про моменти збою у роботі застосунку "Дія". 

мем1.jpg (72 KB)

А як не згадати про ведучих, які радили не гаяти часу та голосувати в "Дії", коли сам додаток був недоступний? Цей абсурдний момент також не залишився поза увагою українських мемологів, які з гумором відобразили цю ситуацію у своїх творіннях.

мем2.jpg (73 KB)

мем3.jpg (72 KB)

мем4.jpg (97 KB)

мем5.jpg (36 KB)

Кулеба "запалює": казус у прямому ефірі

Міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, несподівано потрапив у центр уваги під час прямої трансляції телемарафону, але не через свої політичні виступи або дипломатичні досягнення. На цей раз головний герой – його сигара, яку він несподівано вирішив підпалити прямо під час інтерв'ю.

Відео цього епізоду швидко розлетілося мережею, а користувачі соціальних мереж взялися за створення мемів. Казуси у прямому ефірі стали своєрідним тандемом цікавих подій у телевізійному просторі. Інша подібна ситуація трапилася лише за два дні до цього, коли телеведуча Людмила Барбір непередбачено потрапила в об'єктив камери, виражаючи не надто приємні коментарі щодо свого вигляду. 

мем6.jpg (46 KB)

мем7.jpg (47 KB)

мем8.jpg (98 KB)

мем9.jpg (67 KB)

мем10.jpg (122 KB)

Людмила Барбір і її неперевершений костюм

Українська ведуча Людмила Барбір стала об'єктом широкого обговорення після того, як її лайливі коментарі потрапили у прямий ефір популярного ранкового шоу "Сніданок з 1+1". Відео з її несподіваним висловлюванням швидко розлетілося в мережі, викликаючи хвилю обурення та підтримки від користувачів соціальних мереж.

Ситуація розгорнулася уранці 15 лютого, коли під час ефіру ведуча, очевидно, не підозрюючи, що камера вже включена, висловила незадоволення щодо свого вбрання, використовуючи нецензурну лексику. "Бл…, я така бл… кончена в цьому костюмі. Ладна, по…, записуйте". Ці слова й потрапили в ефір.

Людмилу підтримали як колеги, так і користувачі соцмереж, запустивши флешмоб під назвою "Всі ми трошки Люда сьогодні". Фразу "Всі ми трошки Люда сьогодні" почали використовувати в коментарях та під фотографіями, демонструючи свою підтримку ведучій.

Цей інцидент став гучним, особливо в контексті постійного напруження в Україні, де щоранку народ стикається з ракетним обстрілом або іншою загрозою. Однак, завдяки спільним зусиллям і підтримці спільноти, Людмила Барбір змогла подолати цю неприємну ситуацію.

мем11.jpg (152 KB)

мем12.jpg (94 KB)

мем13.jpg (76 KB)

Навальний — провальний?

Українці проявили свою неперевершену кмітливість і почуття гумору у відповідь на новину про смерть російського "опозиціонера" Олексія Навального, висміюючи цю подію в мемах. Спочатку їхній ранок почався з жартів про легалізацію медичного канабісу, але згодом увесь інтернет був переповнений мемами, присвяченими цій “сумній” події.

Олексій Навальний, який став відомим своїм висловлюванням "Крим не бутерброд, щоб його повертати Україні", помер у колонії. Російські пропагандистські ЗМІ повідомили про його смерть, заявляючи, що він знепритомнів під час прогулянки та помер у лікарні після надання реанімаційної допомоги. Це відбулося за декілька днів після того, як його відправили до штрафного ізолятора.

Українці відреагували на цю новину гострою сатирою. Вони створили десятки мемів, які іронічно коментують подію, використовуючи різноманітні образи та сюжети, щоб показати свою позицію. 

мем14.jpg (94 KB)

мем15.jpg (91 KB)

мем16.jpg (153 KB)

мем17.jpg (115 KB)

мем18.jpg (74 KB)

А-50У в останню путь

Ми й тут не змогли утриматися від гумору, після збиття другого російського літака А-50У над Азовським морем. Мережу заполонили десятки мемів, які відображали втрату Росією ще одного повітряного судна.

Падіння А-50У сталося ввечері 23 лютого над Краснодарським краєм Росії. Відео з палаючим повітряним судном швидко поширилося в мережі, а глядачі зазначили, що сталося влучання снаряда. Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що разом з Повітряними силами здійснили спецоперацію зі знищення російського літака. Командувач Повітряних сил Микола Олещук також підтвердив успішне відпрацювання цієї операції.

мем19.jpg (63 KB)

мем20.jpg (69 KB)

мем21.jpg (101 KB)

мем22.jpg (88 KB)

мем23.jpg (86 KB)

 

Єва Попсуй

Головне