Як з 18 травня оновити дані через застосунок "Резерв+" без візиту до ТЦК: інструкція

Як з 18 травня оновити дані через застосунок

Міністерство оборони запускає мобільний застосунок, через який можна оновити військово-облікові дані в реєстрі "Оберіг".

З новим законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, усі громадяни, які стоять на військовому обліку, мають протягом 60 днів оновити свої персональні дані. Офлайн – через ТЦК та СП або ЦНАПи, онлайн – через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста.

У Міноборони обіцяли до 18 травня запустити е-кабінети, і напередодні набрання законом чинності показали, як це можна зробити через новий мобільний застосунок "Резерв+".

Де шукати застосунок "Резерв+"? Він буде доступний з 18 травня в App Store та Google Play Market. Треба буде задати назву у пошуку і скачати.

"Резерв+" це і є "Оберіг"? Новий застосунок – це сервіс для громадян для доступу до реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Враховуючи масштаби даних у реєстрі, їхню чутливість та секретність, доступ до нього є обмеженим. "Резерв+" поки є тим обсягом можливостей, який на базі реєстру доступний громадянам.

Як оновити дані через "Резерв+"? Треба зайти у застосунок та натиснути "Розпочати".

резерв1.png (354 KB)

Після цього запропонують обрати банк, клієнтом якого ви є, з переліку авторизованих: ПриватБанк, ОщадБанк, УНІВЕРСАЛ БАНК, Райффайзен Банк, УКРСИББАНК, ПУМБ, Сенс-банк, А-Банк.

резерв2.png (218 KB)

Наступний крок – підтвердження актуального мобільного номеру. Система запропонує наявний, а ви або погодитесь, якщо він правильний, або натиснете "Оновити" і введете актуальний.

резерв3.png (214 KB)

Далі треба актуалізувати адресу проживання: підтвердити вказану або натиснути "Оновити" і ввести правильну.

резерв4.png (245 KB)

Ще один етап – підтвердження електронної адреси за тим самим принципом.

резерв5.png (225 KB)

Далі система виведе усю попередню інформацію для підтвердження.

резерв6.png (259 KB)

Потім необхідно вигадати код з 4 цифр для того, щоб надалі входити у застосунок.

резерв7.png (259 KB)

Останній крок – сканування обличчя через FaceID камерою смартфона.

резерв8.png (215 KB)

Після цих дій дані будуть оновлені.

резерв9.png (254 KB)

У застосунку можна буде побачити інформацію щодо себе, яка міститься в реєстрі "Оберіг":

  • ПІБ;
  • дата народження;
  • податковий номер;
  • бронювання та відстрочка з датами;
  • висновок ВЛК про придатність та дата рішення;
  • ТЦК та СП, де людина стоїть на обліку;
  • звання;
  • військово-облікова спеціальність;
  • унікальний номер.

резерв10.png (330 KB)

До якого часу треба оновити дані? У Міноборони нагадують, що офлайн або онлайн чоловіки у віці від 18 до 60 років мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.

В разі порушення строків за Кодексом України про адміністративні правопорушення загрожує штраф. Нещодавно Верховна Рада збільшила суми штрафів до 17000-25500 грн для громадян в особливий період за статтями 210 (порушення правил військового обліку) та 210-1 (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію). 17 травня президент підписав закон і він набере чинності одразу після публікації.

Нагадаємо, що раніше "Ми – Україна" розповідав про основні зміни за законом про мобілізацію, які наберуть чинності 18 травня.

Головне