Жан Беленюк виступив проти можливого бойкоту Україною Олімпіади-2024

Жан Беленюк виступив проти можливого бойкоту Україною Олімпіади-2024

Олімпійський чемпіон та народний депутат України Жан Беленюк виступив проти бойкоту Олімпійських ігор, на які МОК допустив російських та білоруських спортсменів під нейтральним прапором.

На своїй сторінці у Facebook, Беленюк висловив три причини для участі в іграх.

По-перше, він наголосив на тому, що минулі випадки бойкоту не призвели до значущих результатів, а українські спортсмени втратили можливість принести перемоги для України і використовувати міжнародні майданчики для поширення інформації про війну на Батьківщині.

По-друге, він вказав на відсутність формування коаліції країн-союзників для підтримки бойкоту, що призвело б до посилення позиції України щодо тиску на МОК.

По-третє, Беленюк підкреслив важливість продовження тиску на МОК і міжнародні федерації щодо дотримання їх власних рекомендацій.

У своєму повідомленні він закликав українських спортсменів "їхати, перемагати і не тиснути руку терористам". Він також висловив підтримку участі українських спортсменів в іграх, але із знаками протесту, такими як встановлення проукраїнської повістки дня в Парижі.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити до Олімпійських ігор у 2024 році російських та білоруських спортсменів. За рішенням МОК, яке було оприлюднено на офіційному сайті комітету, росіяни та білоруси виступатимуть на Олімпіаді у нейтральному статусі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Німеччині закликали ретельно перевіряти спортсменів рф і Білорусі перед допуском на Олімпіаду.

Головне