Зеленський нагородив дефлімпійців, які вперше виграли загальнокомандний залік на зимових Іграх

Зеленський нагородив дефлімпійців, які вперше виграли загальнокомандний залік на зимових Іграх

Президент Володимир Зеленський відзначив Дефлімпійську збірну України, яка вперше очолила медальний залік зимових Дефлімпійських ігор та завоювала 19 медалей.

Глава держави подякував українським спортсменам за перемогу та їхні досягнення, а також додав, що пишається усіма ними.

"Для мене честь - відзначати наших дефлімпійців, які вперше за роки незалежності України виграли загальнокомандний залік на зимових Іграх. 

Я дякую всім вам за волю до перемоги. За ваше вміння долати труднощі. За всю ту повагу, яку принесли ваші результати всім українцям. Пишаюся вами!" - заявив президент Зеленський.

Він вручив спортсменам ордени "За заслуги" І, ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів і медалі "За працю і звитягу".

"Попри всі складнощі ви змогли здобути для України першість. І важко оцінити, як це важливо сьогодні. Як важливо мати перемоги для України. Тому що та одна перемога, заради якої ми боремося, наші хлопці й дівчата віддають життя на фронті, та велика перемога, яка обов’язково буде, - вона складається з таких важливих днів, таких перемог, яку ви здобули", - наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", Дефлімпійська збірна України вперше в історії очолила медальний залік зимових Дефлімпійських ігор. Українські спортсмени встановили рекорд, завоювавши 19 медалей. Так, лижники посіли перше місце, здобувши сім золотих, чотири срібні та дві бронзові медалі. 

Головне