Збірна України зі стрибків у воду завоювала першу ліцензію на Олімпіаду-2024

Збірна України зі стрибків у воду завоювала першу ліцензію на Олімпіаду-2024

Українська збірна зі стрибків у воду здобула першу ліцензію на Олімпіаду у Парижі під час чемпіонату світу-2024. Це сталося після завершення кваліфікації у жіночих стрибках з 10-метрової вишки.

У цьому змаганні брали участь дві українки – 21-річна Софія Лискун та 14-річна Каріна Глижіна. Згідно з правилами, для отримання ліцензії на Олімпіаду, українкам треба було потрапити у топ-12 серед атлеток, які раніше не гарантували собі ліцензію.

Під час кваліфікації Лискун показала 14-й результат, що виявилося достатнім для відбору на Париж-2024. Глижіна фінішувала 28-ю.

Змагання триватимуть далі, а в понеділок Софія буде виступати у півфіналі: топ-12 кращих спортсменок пройдуть до фіналу.

Відповідно до правил, у півфінал після кваліфікації пройшли 18 стрибунок у воду. З цих учасниць, дев'ять вже раніше забезпечили собі ліцензію на Олімпійські Ігри-2024. Таким чином, інші дев'ять учасниць автоматично отримали ліцензію. Також три спортсменки, що посіли місця з 19-го по 21-ше, також здобули гарантовану ліцензію.

Софія Лискун фінішувала на загальному 14-му місці і показала шостий результат серед тих, хто боровся за олімпійські ліцензії.

Ліцензію на Олімпійські Ігри у стрибках з 10-метрової вишки здобули: дві спортсменки з Італії, а також по одній з Австралії, Пуерто-Рико, КНДР, Нідерландів, України, Японії, Республіки Корея, Куби, США та Латвії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на війні загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь.

Головне