Загинув марафонець-рекордсмен Келвін Кіптум: що сталось

Загинув марафонець-рекордсмен Келвін Кіптум: що сталось

Кенійський бігун на довгі дистанції Келвін Кіптум загинув у ДТП. Аварія, яка сталась пізно ввечері 11 лютого, обірвала також і життя його тренера Герваїса Хакізімани, пише Reuters. 

Автопригода, як зазначається, сталась у Кенії, в районі Каптагат. В автівці окрім атлета та його тренера також знаходилась жінка Шарон Косгей. Попри важкі травми їй вдалось вижити. 

"Аварія сталась з вини водія. Келвін Кіптум, світовий рекордсмен марафону, їхав на своєму автомобілі з двома пасажирами. Кіптум і Хакізімана загинули на місці, а третю людину було доставлено до лікарні в Ельдореті", - розповіли в поліції.

Як відомо, свій останній рекорд атлет встановив торік у жовні на Чиказькому марафоні. Відстань у 42 км та 195 м він спромігся пробігти за 2:00:35. Кіптум, який показав три із семи найшвидших результатів марафону в історії, сподівався стати першою людиною, яка пробігла марафон менш ніж за дві години в умовах гонки в Роттердамі у квітні, а також дебютувати на Олімпійських іграх у Парижі в липні. 

"Ми шоковані і глибоко засмучені, дізнавшись про втрату Кельвіна Кіптума та його тренера Герваїса Хакізімани. Від імені всієї світової легкої атлетики ми висловлюємо найглибші співчуття їхнім сім'ям, друзям, товаришам по команді та кенійському народу. Неймовірний спортсмен, який залишив неймовірну спадщину, нам його дуже не вистачатиме", - заявив президент World Athletics Себастьян Коу.
 
Нагадаємо, 7 лютого загинув військовий льотчик Владислав Риков. Життя пілота-штурмовика обірвалось під час виконання ним бойового завдання, 385 виліт став для нього останнім.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому стало відомо про загибель на фронті чемпіона світу та Європи з пауерліфтингу, а також рекордсмена України Олександра Білоконя.

Головне