Суперник України у плей-оф відбору Євро 2024: де дивитися жеребкування

Суперник України у плей-оф відбору Євро 2024: де дивитися жеребкування

Суперник української збірної в плей-оф кваліфікації Євро-2024 стане відомим у четвер, 23 листопада. Жеребкування відбудеться о 13:00, процедура проходитиме у  Будинку європейського футболу, що у Швейцарії.

Наживо поспостерігати за жеребкуванням можна на офіційному сайті Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Національна українська збірка, отримавши нічию у вирішальній грі з Італією 20 листопада, посіла місце у групі С.  Увійти до 12 команд, які мають шанс на поїздку до ФРН, "синьо-жовтим" допомогла участь у Лізі націй.  Окрім української команди рейтинг також дає змогу пробувати свої сили Фінляндії та Ісландії.

Для потрапляння до фінальної стадії є два варіанти: Шлях A та шлях B.

  • Шлях А. У цьому випадку ймовірним кандидатами на участь окрім України є також Вельс, Польща, Фінляндія, Естонія та Ісландія. Потенційним суперником підопічних Сергій Реброва може стати Вельс. 
  • Шлях В. У цьому варіанти ймовірним учасниками окрім "синьо-жовтих" є Фінляндія, Ізраїль та Боснія і Герцеговина. Суперник української збірної визначатиметься жеребкуванням. 

Опція Шляху С Україні не доступна. Ним скористаються Грузія, Греція та Казахстан, які є переможцями груп та з Люксембург, оскільки він є кращим з тих, хто посів другі місця у матчах.

плей оф.jpg (114 KB)

Нагадаємо, днями у матчі кваліфікації на чемпіонат світу 2026 року Бразилія поступилася Аргентині з рахунком 0:1, але події на трибунах стали особливо визначальними. Ще до початку гри, під час виконання національних гімнів, уболівальники обох команд стали учасниками конфлікту, кидаючи стільці один в одного. Поліція втрутилася, використовуючи кийки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді УЄФА відмовився організувати хвилину мовчання перед початком матчу між Ізраїлем та Польщею.

Головне