Олександра Шовковського призначили новим головним тренером "Динамо"

Олександра Шовковського призначили новим головним тренером

"Динамо" після чотирьох послідовних перемог у чемпіонаті України призначило Олександра Шовковського головним тренером на постійній основі.

Про це клуб оголосив у своїх офіційних соціальних мережах.

Олександр Шовковський, колишній голкіпер національної збірної, очолював команду протягом чотирьох останніх матчів після відставки Мірче Луческу. "Динамо" в цей період здобуло максимально можливі 12 очок, з рахунком 10:2, та піднялося на п'яте місце в УПЛ.

Це стало першою повноцінною роботою Шовковського у ролі головного тренера основної команди. До цього він входив до тренерського штабу Луческу, а також виконував обов'язки головного тренера під час відсутності румунського фахівця через лікування у квітні-червні 2023 року.

Шовковський зазначив, що вже провів з командою збори, під час яких він висловив подяку гравцям за спільну роботу і підкреслив ключові аспекти, які допомогли "Динамо" здобути перемоги у чотирьох останніх поєдинках - відданість, розуміння, підхід до тренувального процесу та внутрішню мотивацію.

Перший офіційний матч Шовковського в якості головного тренера "Динамо" відбудеться після зимової перерви в УПЛ. Кияни поновлять чемпіонат матчем виїзду проти "Металіста 1925" наприкінці лютого.

Довідка.

Тренерська кар'єра Шовковського почалася в 2018 році, коли він увійшов до тренерського штабу Андрія Шевченка в національній збірній України. У "Динамо" Шовковський почав працювати на початку 2023 року як асистент Мірчі Луческу.

Нагадаємо, ще у листопаді стало відомо, що після відставки Мірчі Луческу, Олександр Шовковський буде виконувати обов’язки головного тренера київського Динамо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна посіла п'яте місце в чоловічій естафеті Кубка світу з біатлону.

Головне