На війні проти росії загинув чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко 

На війні проти росії загинув чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко 

Під час виконання бойового завдання у ніч на 6 травня загинув 30-річний  український спортсмен, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. 

Про це повідомляє Федерація важкої атлетики України.

“З великим сумом повідомляємо, що сьогодні перестало битися серце заслуженого майстра спорту України, дворазового чемпіона Європи з важкої атлетики Олександра Пєлєшенко. Висловлюємо найщиріші співчуття родині та всім, хто знав Олександра”, - йдеться у дописі в Instagram.

Пєлєшенко здобув звання чемпіона Європи у ваговій категорії до 85 кг у 2016 та 2017 роках. Також він брав участь в Олімпійських іграх 2018 року, де посів четверте місце.

На жаль, спортивна кар'єра атлета була двічі затьмарена допінговими скандалами. У 2013 та 2018 роках його дискваліфікували за вживання заборонених речовин. Друга дискваліфікація передбачала відсторонення від змагань до 2026 року.

Попри це, Олександр Пєлєшенко завжди залишався патріотом України і з перших днів повномасштабного вторгнення росії став на захист рідної країни. Він був справжнім героєм не лише на спортивному помості, але і на полі бою.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Національний олімпійський комітет та Міністерство молоді та спорту України затвердили рекомендації для українських атлетів щодо контактів з російськими та білоруськими спортсменами на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Головне