МОК затвердив новий гімн і прапор для нейтральних російських та білоруських спортсменів

МОК затвердив новий гімн і прапор для нейтральних російських та білоруських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет затвердив новий гімн та прапор, під якими нейтральні спортсмени виступатимуть на Олімпійський іграх у Парижі влітку цього року. 

Як відомо, цьогоріч у нейтральному статусі до Олімпіади будуть допущені росіяни та білоруси.

За рішенням МОК, нейтральні спортсмени виступатимуть не лише під спеціальними гімном та прапором, також вони не зможуть брати участь у церемонії відкриття Олімпіади. А всі завойовані ними медалі не відображатимуться у спеціальній таблиці НОК.

Новий гімн, під яким виступатимуть нейтральні спортсмени на Олімпійських іграх-2024, опублікували на сайті МОК. 

Нині невідомо, чи допустять спортсменів з нейтральним статусом до церемонії закриття Олімпіади. Це рішення ухвалять згодом. 

Крім того у МОК мають намір ретельно перевірити, чи не підтримують війну спортсмени, яких допускають до змагань. Якщо це так, то вони не отримають доступу. Також перевірять і допоміжний персонал.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відреагував на пропозицію президента Франції Емманюеля Макрона про припинення вогню в Україні на період проведення Олімпійський ігор. Він зазначив, що хотів би, щоб росія припинила вогонь в Україні хоча б на період Олімпіади у Парижі. Одна Бах додав, що потрібно бути реалістами.

Головне