Ліонель Мессі став найкращим спортсменом року за версією TIME

Ліонель Мессі став найкращим спортсменом року за версією TIME

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі отримав відзнаку як найкращий спортсмен року за версією журналу TIME, повідомило видання офіційно на своєму сайті.

Спортсмен отримав відзнаку від видання у статусі чемпіона світу з футболу, який він здобув у 2022 році в Катарі. Цього року Мессі оновив свій рекорд за кількістю виграних "Золотих м'ячів". Їх кількість становить вісім одиниць.

Водночас цього літа Ліонель став членом клубу "Інтер Маямі". Команда, у склад якої він увійшов, вже встигла здобути перший трофей в історії – Кубок ліг. З тих пір він також забив 11 голів у 14 матчах. Хоча цей клуб не потрапив у плей-оф МЛС (Вищої Ліги Сокеру) та отримала у конференції 13-е місце, Мессі був визнаний найкращим футболістом команди.

Серед інших кандидатів журналу Time на відзнаку "Спортсмен року" були також футболісти Ерлінг Голанд з Норвегії та Кіліан Мбаппе з Франції та сербський тенісист Новак Джокович. Ця відзнака вперше була вручена в 2019 році. Серед усіх переможців Мессі є першим футболістом.

Раніше журнал визнав переможцями:

  • 2019 – жіноча збірна США з футболу;
  • 2020 – баскетболіст ЛеБрон Джеймс;
  • 2021 – гімнастка Сімона Байлз;
  • 2022 – бейсболіст Аарон Джадж.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, УЄФА у суботу, 2 грудня, провів жеребкування групового етапу чемпіонату Європи-2024 в Ельбській філармонії у Гамбурзі, що в Німеччині.

Головне