Кінець ери: Швейцарія вибила Італію з Євро-2024

Кінець ери: Швейцарія вибила Італію з Євро-2024

У матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи 29 червня на Олімпійському стадіоні Берліна відбулася несподівана розв'язка: збірна Швейцарії перемогла діючих чемпіонів Європи - команду Італії.

Швейцарці домінували протягом усієї гри, перевершуючи суперників у володінні м'ячем та створенні гострих моментів. Попри низку вражаючих сейвів італійського воротаря Джанлуїджі Доннарумми, він двічі виявився безсилим перед атаками швейцарців - рахунок 2:0.

На 37-й хвилині півзахисник Ремо Фройлер майстерно обробив м'яч у штрафному майданчику і відправив його у ворота. Доннарумма торкнувся м'яча ногою, але не зміг запобігти голу. На перших секундах другого тайму півзахисник Рубен Варгас вразив ворота дальнім ударом, закручений м'яч влучив під саму штангу, залишивши італійського голкіпера без шансів.

Ця поразка стала шоком для італійської команди, яка у 2021 році здобула титул чемпіонів Європи. Тепер же вони змушені покинути турнір на ранній стадії, що ставить під сумнів їхній статус футбольної супердержави.

Перемога Швейцарії не лише вивела їх у чвертьфінал, але й стала однією з найбільших сенсацій турніру, демонструючи непередбачуваність і захоплюючу природу європейського футболу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 червня збірна України зіграла внічию проти Бельгії в останньому матчі групового раунду Чемпіонату Європи з футболу. Національна збірна України з футболу не пройшла у 1/8 чемпіонату Європи в Німеччині, зайнявши останнє місце у групі Е.

 

Головне