Еліна Світоліна пройшла в ⅛ фіналу Australian Open

Еліна Світоліна пройшла в ⅛ фіналу Australian Open

У суботу, 20 січня, українська тенісистка Еліна Світоліна також пройшла в ⅛ фіналу турніру Australian Open, який проходить у Мельбурні (Австралія). Напередодні до ⅛ фіналу пройшли й інші українки - Даяна Ястремська та Марта Костюк.

Про це повідомило видання "Суспільне. Спорт". Як зазначається, в 1/16 фіналу одиночного розряду Australian Open Світоліна зустрічалась з представницею Швейцарії Вікторією Голубич. Це була друга зустріч спортсменок після того, як у 2019 році Світоліна перемогла у двох сетах.

Перші три гейми перемогла Еліна Світоліна, але і її суперниця здобула невелику перемогу. У результаті перший сет вони завершили з рахунком 6:2 на користь української тенісистки.

У другому сеті за рахунку 3:3 Еліна Світоліна за три розіграші взяла подачу, зробила брейк і в дев’ятому геймі реалізувала потрійний матчбол.

Таким чином поєдинок Світоліни та Голубич закінчився рахунками 6:2, 6:3. Завдяки цій перемозі перша ракетка України Еліна Світоліна вчетверте пройшла у 1/8 фіналу Australian Open. Тепер вона має зіграти проти Лінди Носкової з Чехії.

Уперше в історії три українські тенісистки - Даяна Ястремська, Еліна Світоліна та Марта Костюк - вийшли в четверте коло турніру Грендслем, встановивши національний рекорд.

Після перемоги Світоліна написала на об'єктиві телекамери: "Україна. Героям слава". Так вона приєдналась до ініціативи української тенісистки Даяни Ястремської.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла в цьогорічній номінації "Повернення року" від WTA (Жіночої тенісної асоціації).

Головне