Еліна Світоліна перемогла в номінації "Повернення року" від WTA

Еліна Світоліна перемогла в номінації

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла в цьогорічній номінації "Повернення року" від WTA (Жіночої тенісної асоціації).

Про це йдеться на сайті WTA. Як зазначається, спортсменка взяла паузу в тенісній кар'єрі через вагітність навесні 2022-го року. У жовтні 2022 року вона народила доньку Скай Монфіс, а в квітні 2023-го Еліна вже повернулася під 1081-м номером в рейтингу Жіночої тенісної асоціації. Перед цим вона більш ніж 200 тижнів провела у топ-10 світового рейтингу.

За пів року виступів Світоліна змогла вийти у чвертьфінал "Ролан Гаррос", півфінал "Вімблдону" та здобула перемогу на турнірі в Страсбурзі (Франція). Вона також повернула собі статус першої ракетки України. Через травму Еліна закінчила сезон достроково на 25-му місці в рейтингу WTA.

Вже в січні 2024 року 29-річна спортсменка має намір повернутись на змагання та виступити на турнірі в Окленді (Франція).

У номінації після Світоліни йдуть тенісистки з Чехії Маркета Вондроушова та Кароліна Мухова, з Китайського Тайбею Се Шувейта та Анастасія Павлюченкова з рф. Крім того, у номінації "найкраща тенісистка 2023 року" перемогла перша ракетка світу Іга Швьонтек з Польщі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, перша ракетка України Еліна Світоліна заявила, що бере перерву у виступах. За словами тенісистки, її гра покращується і вона почувається добре на корті, однак інколи їй все ж важко грати. Також вона додала, що їй потрібен деякий час для родини.

Головне