Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open

Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open

Українська тенісистка Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open після того, як перемогла супротивницю з Чехії Лінду Носкову.

Про це повідомило видання "Суспільне.Спорт". Як зазначається, вперше на стадії чвертьфіналу турніру Україна була представлена двома спортсменками, адже, крім Ястремської, пройшла Марта Костюк.

23-річна Даяна Ястремська у чвертьфіналі вперше грала проти чешки Лінди Носкової. Перед матчем Носкова вже здолала іншу українку, першу ракетку України Еліну Світоліну. Тоді Світоліна відмовилася від продовження гри через ушкодження спини, тож супротивниці зупинилися на рахунку 0:3.

На початку першого сету матчу Ястремської проти Носкової спортсменки обмінялись брейками. У восьмому геймі Ястремська зробила черговий брейк, а потім одразу виграла партію.

У другому сеті Ястремська зробила ще один брейк, коли рахунок був 3:3. Після цього українка захистила гейми на своїй подачі та перемогла чешку з рахунком 6:4.

Так, підсумковий рахунок матчу: Лінда Носкова - Даяна Ястремська - 0:2 (3:6, 4:6).

Це перший в кар'єрі Ястремської вихід до півфіналу на рівні всіх Грендслемів. Вона також стала першою українкою в історії, яка дійшла до півфіналу на Australian Open. Крім того, У рейтингу WTA Даяна Ястремська піднялася на 29 місце та таким чином стала третьою ракеткою України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 

Головне