16-річна українська тенісистка потиснула руку росіянці після матчу на Australian Open

16-річна українська тенісистка потиснула руку росіянці після матчу на Australian Open

Українська тенісистка Єлизавета Котляр, якій 16 років, потиснула руку своїй суперниці з росії Владі Мінчєвій після матчу на турнірі Australian Open.

Про це повідомила Федерація тенісу України з посилання на слова батька дівчини. Як зазначається, на початку змагань Єлизавета Котляр грала проти Влади Мінчєвої. Остання виступає під нейтральним прапором на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну. У результаті українка програла своїй суперниці з рахунком 2:6, 4:6.

Після завершення матчу спортсменки підійшли до сітки і потиснули одна одній руки. Українські тенісистки після початку повномасштабної війни перестали тиснуть руки гравцям з росії та Білорусі.

Батько української юніорки пояснив Федерації тенісу України інцидент браком досвіду Котляр з виступів на турнірах найвищого рівня.

"На жаль, моя донька не почувалася спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. Автоматично виконала післяматчевий ритуал — потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Лізі лише 16 років, у неї ще немає справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів", - пояснив батько дівчини Костянтин Котляр.

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний наголосив, що ситуацію вивчають та разом зі спортивною федерацією ухвалять зважені рішення. Та додав, що перше враження від відео - нашу спортсменку спровокували.

"Ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа", - зазначив міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у суботу, 20 січня, українська тенісистка Еліна Світоліна також пройшла в ⅛ фіналу турніру Australian Open, який проходить у Мельбурні (Австралія).

Головне