Звільнення - не покарання в юридичному сенсі: Гуменюк про одеського військкома

Звільнення - не покарання в юридичному сенсі: Гуменюк про одеського військкома

Звільнення військкома Євгена Борисоваз з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки це не покарання в юридичному сенсі.

Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Щоб відбулось покарання за правопорушення, які будуть виявлені та доведені, мають працювати правоохоронні органи. Як тільки їхня робота буде завершена, буде правове рішення", - пояснила Гуменюк в ефірі.

Начальниця прес-центру також додала, що коли призначать нового голову Одеського ТЦК - поки інформації немає.

Нагадаємо, Одеського військкома Євгена Борисова звільнили з посади голови територіального центру комплектування. Раніше у нього виявили віллу в Іспанії. 

“Рішення Ставки Верховного Головнокомандувача, оголошене 23 червня, реалізували: полковник Борисов звільнений з посади начальника обласного територіального центру комплектування Одеської області. Зараз проходить процедура – вона має певну протяжність у часі – передачі посади і подальшої планової реалізації офіцера”, – зазначила Гуменюк.

Вона також додала, що правоохоронці продовжують розслідування щодо Борисова. Військові їм допомагають у цьому та надають всю необхідну інформацію. За словами Гуменюк, наразі обов’язки голови Одеського ТЦК виконує штатний заступник Борисова відповідно до посадових інструкцій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський наказав негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова, у якого журналісти виявили віллу в Іспанії. Відповідне доручення глава держави дав головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному на засіданні Ставки.

Головне