Звільнення Верещук: у мережі поширюють фейковий допис про відставку міністерки

Звільнення Верещук: у мережі поширюють фейковий допис про відставку міністерки

Мережею шириться фейковий допис про звільнення з посади голова Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Скриншот нібито зі сторінки РНБО від імені секретаря Олександра Литвиненка розганяють ворожі пропагандистські ресурси. За основу вкидання був взятий допис від 23 квітня, а на цього у фоторедакторі накладено інакший текст.

"В оригінальному пості йшлося про те, що секретар РНБО Олександр Литвиненко під час зустрічі з делегацією аналітичного центру GLOBSEC наголошував на необхідності надання Україні сучасних систем ППО та ракет до них. Поширюючи подібні фейки, рашисти намагаються посіяти розбрат серед політичного керівництва держави", - розповіли у ЦПД.

Нагадаємо, до цього у ЦПД зафіксували поширення окремими ЗМІ непідтвердженої інформації про понад 100 000 випадків дезертирства в Силах оборони. Відповідну заяву зробив "експерт"-юрист на одному з телеканалів, який не має жодного зв'язку з військом. Жодних доказів свої слів він не навів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні фахівці з протидії російським фейкам виявили поширення пропаганди серед мешканців Сумщини про нібито наступ на регіон. За їхніми даними, окупанти використовують українські сюжети про навчання прикордонників, аби поширити панічні настрої серед населення Сумської області. 

 

Головне