Звільнені з Туреччини командири "Азову" повернуться на війну впродовж місяця

Звільнені з Туреччини командири

Командири "Азову", яких повернули з Туреччини з російського полону на початку липня, повертаються на поле бою. Як наголосив в інтерв'ю виданню УП командувач Національної гвардії Олександр Півненко, заборони на це немає.

Як очікується, Денис "Редіс" Прокопенко та інші повернуться до виконання бойових завдань протягом місяця.

"Для мене такої якоїсь заборони, щоб мені хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає. Тим паче, я не розподіляю, хто воює… Їх повернення залежить від обстановки, яка складається на фронті. Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже", - заявив Півненко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 8 липня заявив, що бійці з “Азовсталі”, які перебували у Туреччині після російського полону, повертаються в Україну. Після обміну вони перебували на турецькій території 11 місяців.

За деякий час після повернення командир бригади “Азов” підполковник Прокопенко зустрівся з особовим складом. Він заявив, що вже найближчим часом він повернеться до служби. 

“Перебуваючи у полоні я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року. Я – солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать “Азову”, – заявив військовий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок влучання двох балістичних ракет по будівлі одного з навчальних закладів та житловій багатоповерхівці Кривого Рогу загинуло четверо людей, серед них 10-річна дитина.

Головне