Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшить інтеграцію України, - Дмитро Кулеба

Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшить інтеграцію України, - Дмитро Кулеба

Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшить інтеграцію України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Це історичний день. Вперше міністри держав-членів ЄС зустрічаються за межами нинішніх кордонів Євросоюзу, але в межах його майбутніх кордонів. Я переконаний, що ця зустріч пришвидшить європейську інтеграцію України", — заявив Кулеба.

Кожного разу, коли ЄС та його держави-члени ухвалювали безпрецедентні рішення, Європа вигравала.

"Сьогодні немає важливішої мети, аніж забезпечити переконливу перемогу України. Ця війна має завершитися справедливим і тривким миром згідно з Формулою миру Президента Зеленського. Це складне завдання. Але це єдиний шлях до вільної та мирної Європи", - акцентував міністр.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 2 жовтня, росіяни вчергове накрили Херсон з артилерії. Під обстріл по середмістю потрапив поліцейський автомобіль, постраждало двоє правоохоронців та ще двоє цивільних.

Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупанти зранку у понеділок, 2 жовтня, обстріляли з С-300 по Харків та область. В обласному центрі пролунало щонайменше п’ять вибухів.

Головне