Зупинили вже 230 спроб незаконного перетину кордону: як реєстр "Оберіг" допомагає прикордонникам

Зупинили вже 230 спроб незаконного перетину кордону: як реєстр

Державна прикордонна служба України у середині лютого почала використовувати Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, призовників та резервістів "Оберіг" для посилення протидії незаконному перетину кордону. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

У відомстві наголосили, за три тижні співробітники Держприкордонслужби зупинили 230 спроб незаконного перетину кордону  з використанням підроблених документів

Як зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку Катерина Черногоренко, цифровізація даних була невідворотною, оскільки це дозволило автоматизувати низку процесів.

"Цифровізація роботи з даними ТЦК та СП уже невідворотна. "Оберіг" дозволяє автоматизувати ті процеси, які раніше залежали від людського фактору", - наголосила Черногоренко.

Так, раніше для підтвердження документів для виїзду за кордон, прикордонники контактувати безпосередньо з представниками ТЦК та СП. Нині ж усе можна перевірити онлайн через "Оберіг" лише у декілька кліків. 

Водночас помічник голови Держприкордонслужби Андрій Демченко додав, що завдяки реєстру прикордонники можуть більш ефективно та значно швидше проводити перевірку документів.

"Прикордонники продовжують протидіяти спробам незаконного перетину кордону як на "зеленій" ділянці, так і в пунктах пропуску, де порушники намагаються використовувати підроблені документи, які б давали право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Частина з них - це військово-облікові документи, начебто, видані в територіальних центрах комплектування. Саме тому налагодження дієвого інформаційного обміну між реєстром "Оберіг" та базою даних Держприкордонслужби дозволяє інспекторам більш ефективно і швидко проводити перевірку таких документів", - заявив Демченко.

Раніше "Ми-Україна" писали про цифровізацію армії і яким буде реєстр призовників та військовозобовʼязаних згідно нового закону

Головне