"Зуби дракона": у Білорусі виготовляють піраміди для протитанкових укріплень росіян

У Білорусі виробляють бетонні піраміди, ймовірно, для оснащення оборонних ліній російських окупаційних військ на тимчасово захоплених територіях України і в самій росії. Вони мають назви "зуби дракона".

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". Як зазначається, це квадратно-пірамідальні укріплення із залізобетону висотою 90-120 см, які вперше використовувалися під час Другої світової війни для перешкоджання руху танків та мотопіхоти.

Вперше перевезення таких пірамід білоруси помітили в грудні 2022 року. Зазвичай їх транспортують на вантажівках КамАЗ як з росіськими, так і білоруськими номерами.

"За нашими даними, "Зуби дракона" вже більше місяця відбуватимуться на Гомельському заводі залізобетонних виробів та вирушають до РФ. Більше того, за попередньою інформацією, Гомельзалізобетон — це не єдине білоруське підприємство, яке виробляє такі протитанкові укріплення", - йдеться в повідомленні моніторингової групи.

При цьому російські війська встановлюють "зуби дракона" в окупованому Криму, Маріуполі і Мелітополі, а також у Бєлгородській області.

Як повідомляли "Ми - Україна" раніше, авіаексперт Валерій Романенко розповів, що на навчаннях в Білорусі росія може готувати мобілізованих до бойових дій.

Головне