ЗСУ змушені ретельно розподіляти боєприпаси, які вичерпуються, Білий дім знає про це, - Кірбі

ЗСУ змушені ретельно розподіляти боєприпаси, які вичерпуються, Білий дім знає про це, - Кірбі

Українські військові змушені ретельно розподіляти боєприпаси, які вичерпуються. Водночас росіяни намагаються скористатися ситуацією та атакувати як позиції українських захисників, так і мирні міста України.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. За його словами, Білому дому відомо про таку ситуацію.

"Ми знаємо, що в деяких підрозділах вони (ЗСУ - ред.) дуже і дуже ретельно розподіляють свої боєприпаси, бо починають хвилюватися, що запаси вичерпуються. Росіяни про це знають і тому продовжують атаки безпілотниками й ракетами, щоби змусити українців витрачати засоби ППО, які – і про це їм відомо – зараз не поповнюються", - пояснив Кірбі.

Координатор Ради нацбезпеки розповів, що на окремих ділянках фронту українські командири повинні визначати, які системи більшої дальності використовувати зараз, а які не використовувати через брак нових траншів військової допомоги від партнерів.

На думку Джона Кірбі, російські війська хочуть використовувати Авдіївку, поблизу якої йдуть бої, у своїх логістичних цілях. Це може допомогти загарбникам проводити операції в усьому регіоні Донбасу.

Крім того, відсутність допомоги з боку Сполучених Штатів ускладнює ситуацію не тільки на фронті, але і в тилу України. Таким чином ворог хоче атакувати якнайбільше об’єктів української оборонно-промислової бази та цивільні об’єкти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив критику в адресу американських республіканських сенаторів у зв'язку зі зривом у Сенаті США законопроєкту, який мав передбачати допомогу Україні та іншим країнам.

Головне