ЗСУ зайняли частину Опитного: експерт розповів, які переваги це надає для наступу

ЗСУ зайняли частину Опитного: експерт розповів, які переваги це надає для наступу

Сили оборони України провели наступальну операцію на Авдіївському напрямку, внаслідок якої зайняли частину населеного пункту Опитне. Це дасть ЗСУ змогу у майбутньому перекрити постачання росіянам до тимчасово окупованого Криму та Херсонської області.

Про це розповів військовий експерт Олексій Гетьман в стрімі для "Ми-Україна".

"Будь-який наступний населений пункт, який ми звільняємо, це – наша територія. Наше завдання по великому рахунку на південному напрямку – це вихід на узбережжя Чорного моря для того, щоб перерізати постачання росіянам до тимчасово окупованого Криму та Херсонської області. Зосереджуємося на вихід до узбережжя Азовського моря. Це робити не обов’язково, щоб досягнути мети, яку ми перед собою ставили. А саме: унеможливити пересування чогось з материкової частини рф до всього угрупування на півдні", - зауважив він.

Він пояснив, що від Волновахи до Токмака і Джанкоя проходить єдина залізниця, по якій ворог переправляє все, що їм потрібно. Це так звана “ракетна дорога”.

“Фортифікаційні споруди окупантів йдуть якраз паралельно цій залізниці. Коли ми подолаємо ці 20 кілометрів до Токмака й Волновахи, то ми переріжемо їм єдину логістичну можливість щось більш-менш суттєве постачати для усього угруповання, яке там знаходиться, включаючи тимчасово окупований Крим”, – зазначив Гетьман.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Умані запрацював особливий режим в’їзду і виїзду, а також пересування містом.

Головне