ЗСУ виконують феноменальні задачі - навколо Авдіївки розмикається кільце, - Мусієнко

ЗСУ виконують феноменальні задачі - навколо Авдіївки розмикається кільце, - Мусієнко

Російські окупанти від самого початку повномасштабної війни намагались взяти Авдіївку в оточення, особливо активно вони атакували в останні місяці. Проте нині кільце навколо прифронтового міста стало розмикатися, розповів в ефірі "Ми-Україна" керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Зараз не то що про оточення не йдеться, навіть розмикається це кільце. І це при тому, що на сході основні наші угрупування військ перебувають в обороні.Однак при цьому контратакують в районах Авдіївки та Бахмута - це Кліщіївка, Курдюмівка та Андріївка - і мають здобутки", - наголосив він.

Військовий експерт розповів і про зміни на фронті та Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"На Мелітопольському напрямку задачі, які зараз вирішуються комбіновані: це унеможливити будь-які флангові атаки ворога в тих плацдармах, на який вдалося закріпитися нашим силам, плюс продовжити просування і зондування слабких місць в лінії оборони ворога", - розповів Мусієнко.

Що стосується Бердянського напрямку Сили оборони України там виконують дуже важливі завдання, попри відсутність стрімкого просування. Українські воїни б'ють по позиціях ворога і не дають їм перекидати сили на Мелітопольський чи Куп'янський напрямки

Як писав "Ми-Україна" раніше, в пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку розповіли про успіхи Сил оборони поблизу Роботиного. Наше військо мало успіхи в районах південніше та південно-східніше населеного пункту, просунулися там від 300 до 500 метрів на різних ділянках.

Також ЗСУ успішно відбили понад 10 атак противника в районах Роботиного та Новоданилівки на Запоріжжі. Тим часом російська армія безуспішно намагається прорвати оборону ЗСУ на Донеччині, зокрема в районах Авдіївки, Мар’їнки та трохи південніше біля Новомихайлівки.

Головне