ЗСУ розширюють пролом в першій лінії оборони росіян на Запоріжжі,- ISW

ЗСУ розширюють пролом в першій лінії оборони росіян на Запоріжжі,- ISW

Сили оборони України на Запорізькому напрямку просунулися за "зуби дракона" та протитанкові рови, які є нинішнім оборонним шаром військ рф. Втім, про прорив і цієї межі оборони поки говорити зарано, вказано у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На геолокованих кадрах видно, що українські війська просунулися до позицій безпосередньо на захід від Вербового на південний схід від Оріхова. Інші геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, показують, що війська ЗСУ просунулися до російських оборонних позицій між Роботиним (10 км на південь від Оріхова) та Новопрокопівкою (13 км на південь від Оріхова).

"Українські сили розширюють прорив, який вони вже зробили в одній російській оборонній лінії і, як повідомляється, перекидають більше техніки та особового складу в тактичні тили. Схоже, що українські сили досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не пробитої оборонної лінії рф, яка тягнеться на північний захід від Вербового на північ від Солодкої Балки (20 км на південь від Оріхова), атакуючи піхотою та обстрілюючи важкою артилерією російські позиції далі та на південь від цієї лінії", – йдеться у звіті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун пояснив, що заяви про те, що друга лінія оборони російських окупантів буде слабшою за першу, хибні. Вона є досить потужною та може містити мережу підземних тунелів.

Головне