ЗСУ показали потужні кадри звільнення Макарівки

ЗСУ показали потужні кадри звільнення Макарівки

Військовій з одеської 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського взяли участь у звільненні села Макарівка на Донеччині.

Про це йдеться на сторінці бригади.

"Вони відразу почали відступати, по правому краю села почали просто відступати через поле. Поки ми займалися кожним будинком, бо треба зачистити кожен будинок, кожен підвал", — розповів морпіх з позивним "Берлін".

За даними військових, частину особового складу росіян знищили, частину взяли в полон, ще частина втекла. Наразі у селі тривають стабілізаційні дії.

Нагадаємо, Сили оборони України протягом тижня звільнили від російських загарбників сім населених пунктів. 

“За минулий тиждень в ході ведення наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах звільнено 7 населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне”, – зазначила радниця міністра оборони України Ганна Маляр.

При цьому вона наголосила, що українські захисники за тиждень просунулися на 6,5 км і взяли під контроль 90 кв. км.

Водночас очільник Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що після звільнення Благодатного, Сторожового та Нескучного на Донеччині було евакуйовано 11 людей.

Він також додав, що наразі у звільнених населених пунктах триває зачистка, потім там почнеться розмінування і стабілізаційні заходи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські загарбники у ніч на 13 червня обстріляли Кривий Ріг, що у Дніпропетровській області. Станом на 9:30 відомо про шістьох загиблих.

Головне