ЗСУ перетнули першу лінію оборони росіян, - генерал Міллі

ЗСУ перетнули першу лінію оборони росіян, - генерал Міллі

Збройні сили України перетнули першу лінію оборони російських окупантів при тому, що сам контрнаступ рухається повільно та криваво.

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі в інтерв’ю каналу Al-Mamlaka. За його словами, українським оборонцям треба вигнати зі своєї території 200 тис. або 300 тис. російських військовослужбовців. Тому бої йдуть дуже важкі – з великими втратами.

Міллі прокоментував й інші варіанти завершення війни. Зокрема, є вихід через переговори, що зрештою може статися. Проте так чи інакше Україна має залишитися вільною і суверенною, і повернути собі всі території.

Генерал наголосив, що українці вже звільнили більшу частину своїх земель, окупованих росією. При цьому прогрес спостерігається і зараз.

"Вони перетнули головну першу лінію оборони. Це оборонна лінія, на підготовку якої росіяни витратили багато місяців. Там є мінні поля, “зуби дракона” і протитанкові траншеї", – підкреслив Марк Міллі.

На його думку, ЗСУ мають велику бойову міць, і вона буде нарощуватися.

Міллі також розповів, що швидкість на війні не завжди виходить така, як планувалося, адже війна на папері відрізняється від війни в реальності.

"Коли гинуть люди, а на землі знищуються танки та протипіхотна броня, і ви проходите крізь “зуби дракона” та справжні міни, справи йдуть повільніше, тому що на кону стоять життя людей", - пояснив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що на півдні Збройні сили України наближаються до другої лінії оборони російських окупантів.

Головне