ЗС США вразили об'єкти Ірану на території Сирії: що відомо

ЗС США вразили об'єкти Ірану на території Сирії: що відомо

Американські військові напередодні, 12 листопада, завдали авіаційних ударів по об'єктах іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Як пише Bloomberg,  під обстрілом опинились дві бази Ірану, що розташовуються неподалік кордону з Іраком. 

У Пентагоні наголосили, що ключовою метою ударів стали "підрив та послаблення" спроможностей іранських сил в Сирії. В оборонному відомстві США повідомили, що на мить завдання ураження на обох базах був особовий склад КВІР, проте кількість жертв не назвали.

Водночас телеканал Fox News дізнався про як мінімум шістьох загиблих в результаті авіаударів. 

Голова Пентагону Ллойд Остін зауважив, що американський президент Джо Байден "керував сьогоднішніми діями, щоб дати зрозуміти, що США будуть захищати себе, свій персонал і свої інтереси".

Як відомо, і так непрості відносини між Вашингтоном та Тегераном загострилися ще більше після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, який вони вчинили на початку жовтня. Іран неодноразово заявляв, що у разі подальшої підтримки США Ізраїлю, проти них можуть відкритися нові фронти.

У відповідь на виникнення конфлікту на Близькому Сході США направили в регіон додаткові сили, включно з авіаносцями та винищувачами. Починаючи від 17 жовтня американські військові пережили щонайменше 40 нападів на території Сирії та Іраку, в результаті яких було поранено близько півсотні солдатів. 

Нагадаємо, напередодні в Організації об'єднаних націй (ООН) заявили, що її офіс у Секторі Гази зазнав обстрілу, в результаті атаки є загиблі. В

Як писав "Ми-Україна" раніше, французький лідер Емманюель Макрон виступив із пропозицією долучити міжнародну коаліцію проти терористичної організації ІДІЛ в Іраку та Сирії в боях з бойовиками ХАМАС.

 

 

 

Головне