ЗС Ізраїлю вдарили по "Хезболлі" у Сирії: десятки загиблих

ЗС Ізраїлю вдарили по

Внаслідок ранкових авіаційних ударів Армії оборони Ізраїлю по сирійському місту Алеппо 29 березня загинули десятки людей, зокрема п'ять членів ліванського збройного угруповання "Хезболла". 

Як пише Reuters, удари завдавались по території довкола "ракетних складів", на яких боєприпаси зберігає "Хезболла". Видання інформує про як мінімум 38 загиблих в результаті атаки. У AFP інші дані - 36 жертв та десятки постраждалих. 

Одним з загиблих бойовиків ліванського угруповання став місцевий польовий командир, чий брат був убитий внаслідок ізраїльського удару по Лівану восени.

У ЦАХАЛі ранкову атаку коментувати відмовились. 

Видання зазначає, що ізраїльські авіаудари збіглися у часі з атаками ударних дронів з Ідліба, скоєних "терористичними організаціями" та націлених на цивільне населення Алеппо. У Сирії не вказали, чи були загибель мирного населення пов'язана з атакою Ізраїля, чи дронів-камікадзе бойовиків. 

Як відомо, Ізраїль та Сирія вже давно рахують один одного ворогами та не мають жодних дипломатичних відносин. Ізраїльська сторона і до нападу ХАМАС періодично здійснювала удари по сирійській території, аби не дати Ірану перетворити Сирію на свою військову базу. Інтенсивність та частота ударів зросла після початку війни ЦАХАЛ із бойовиками ХАМАС у Секторі Гази 7 жовтня. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні Іран презентував новітню модель нового флагманського продукту національної оборонної промисловості – безпілотник Gaza. Новинку показали на виставці Qatar Expo в Катарі.

 

Головне