"Золоті" квитки для спортсменів: профільне управління спростувало розслідування

Начальник управління "Укспортзабезпечення" Сергій Качинський спростував розслідування журналістів. У ньому йшлося про те, що відомство купує авіаквитки для спортсменів у кілька разів дорожче, ніж вони коштують на сайтах авіаперевізників.

Про це Качинський розповів у програмі "На часі" на "Ми-Україна".

За його словами, журналісти взяли за основу ціну на рейси лоукостерів та ще й з пересадками у країнах, де потрібна дороговартісна віза. Однак наші спортсмени їдуть на змагання не як туристи.

Крім того, "дешеві" квитки були без багажу, хоча кожен зі спорстменів везе з собою екіпірування. Воно також інколи важить досить багато.

Наприклад, журналісти писали, що у квітні цього року в держустанові купували квитки з Катовіце до Франкфурта за понад 17 тис. грн. При цьому квиток з Катовіце до Франкфурта можна було нібито придбати у будь-якого посередника чи напряму в авіаперевізника за ціною до 3 тис. гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська федерація та президенти інших Міжнародних спортивних федерацій не поважно відносяться до спортсменів з України. Про це розповів голова комісії атлетів НОК України, дзюдоїст, заслужений майстер спорту Георгій Зантарая. Крім того, раніше президентом федерації фехтування був росіянин Алішер Усманов, наразі – його однодумець грек Еммануель Катсіадакіс.

Головне