Знищили майже все: як мобільні вогневі групи працювали по ворожих "шахедах" минулої ночі (відео)

Знищили майже все: як мобільні вогневі групи працювали по ворожих

Російські окупанти у суботу вночі, 16 грудня, вчергове атакували Україну ударними дронами. Всього росіяни запустили 31 "шахед", 30 з яки[ успішно були знищені Повітряними силами.

Повітряна тривога, яка розпочалася пізно ввечері 15 грудня, тривала майже п'ять годин поспіль і закінчила близько 4 ранку 16 грудня. 

Значна кількість дронів ворога минулої ночі летіла на Київ, тож як на підступах до столиці, так і в самому місті активно працювали Повітряні сили.

Роботу однієї з мобільних вогневих груп, які працювали по ворожих "шахедах" у суботу вночі, опублікували в мережі. На відео видно, як українські захисники за допомогою спецзасобів відпрацьовують по ворожих повітряних цілях.

Нагадаємо, раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв розповів, що під час нічної атаки дронів 16 грудня окупанти намагалися вразити військові та цивільні об'єкти у Київській і Чернігівській областях. 

Як повідомляли Ми-Україна, речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат пояснив, чому повітряні тривоги під час атак "шахедами" стали довшими. За його словами, дрони мають великий запас ходу і можуть "намотувати кола", а не одразу заходити на ціль поп прямій. Тому тривога може починатися з вечора і тривати до пізньої ночі.

Головне