Повітряна тривога під час атак стала довшою: Ігнат пояснив, у чому справа

Повітряна тривога під час атак стала довшою: Ігнат пояснив, у чому справа

Останні кілька днів повітряні тривоги під час атак "шахедами" стали довшими. Лише у Києві сьогодні уночі сигнал тривоги лунав більш як чотири години. З чим це пов'язано в ефірі телемарафону "Єдині новини" пояснив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. 

Він, що російські окупанти, як правило, запускають "шахеди" групами і з вечора. Ці ударні дрони, завдяки двигуну внутрішнього згоряння мають великий запас ходу, тому можуть "намотувати кола", а не одразу заходити на ціль поп прямій. Тому тривога може починатися з вечора і тривати до пізньої ночі, аж допоки наші захисники не знищать останню повітряну ціль.

"Шахеди" завжди літали довгенько, раніше їх просто пускали з Херсонської області. Коли ми звідти потіснили ворога, вони вже перейшли в Крим. Тривалість польоту стала більшою, швидкість "шахеда" - 150 км/год і тому власне так відбувається", - додав Ігнат.

Він зауважив, що нині противник дроновими атаками намагається виявити слабкі місця української ППО; встановити, де збивалися БПЛА та навантажити систему.

Нагадаємо, вороже військо у ніч 16 грудня атакувало Україну 31 ударним дроном типу Shahed. Українські захисники неба впорались з майже всіма з запущених ворожих повітряних цілей, збивали "шахеди" в 11 областях. Однією з цілей сьогоднішньої атаки став Київ. У Київській МВА відзвітували про збиття всіх дронів, які летіли на місто. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв уточнив, що окупанти намагалися уразити цієї ночі військові та цивільні об'єкти у Київській і Чернігівській областях. 

 

Головне