"Зливав" ворогу дані про українську армію: СБУ затримала чергового зрадника

Військова контррозвідка СБУ затримала російського агента, який інформував ворога про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, завдяки оперативному реагуванню СБУ командуванню українських військ вдалося своєчасно скоригувати свої управлінські рішення для успішного виконання бойових завдань.

Водночас поплічником агресора виявився посадовець однієї з військових частин Збройних сил України, якого завербувала російська спецслужба після початку повномасштабного вторгнення. За вказівкою загарбників чоловік приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їхнє поповнення технікою і боєприпасами.

Також поплічник агресора "зливав" своїм російським кураторам аналітичні зведення щодо ситуації на фронті. У результаті спецоперації співробітники Служби безпеки України змогли затримати зловмисника на спробі чергової передачі даних росіянам. Цього разу він намагався сповістити ворога про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій.

Під час обшуків за місцями перебування затриманого чоловіка виявлено засоби зв’язку і комп’ютерну техніку, яку він використовував для комунікації з окупантами.

Тож на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він повністю визнав свою провину. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ повідомила про підозру керівнику “Росзалізниці” за сприяння російську вторгненню в Україну.

Крім того, СБУ затримала керівництво Центральної військово-лікарської комісії, яке брало хабарі від ухилянтів.

Головне