"Зливала" позиції ЗСУ під Слов’янськом: СБУ затримала російську інформаторку, яка закликала вбивати українських полонених

Служба безпеки України затримала російську інформаторку на Донеччині, яка шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов’янська та очікувала на повну окупацію регіону. Про це повідомила СБУ. 

Жінка шпигувала за пунктами базування ЗСУ, а потім передавала дані своєму приятелю, який воює проти України. У спілкуванні з ним же фігурантка радила "вбивали українських військовополонених", а не обмінювати їх.

СБУ повідомляє, що отримані дані вона месенджером пересилала своєму знайомому з тимчасово захопленої частини області, який у складі окупаційних угруповань росії воює проти України.

Також під час розслідування стало відомо, що у спілкуванні з бойовиком фігурантка радила йому вбивати українських полонених замість обміну.

                                                                   

Зрадницею виявилася 66-річна ідеологічна прихильниця рашизму.

Вона вже перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, термін оновлення даних військовозобовʼязаних можуть продовжити до 150 днів, у ВР зареєстрований законопроект. Про це  повідомив нардеп Арʼєв в ефірі "Еспресо".

Як писали "Ми-Україна" раніше, воєнізоване угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, публічно заявило про здійснення атаки на три кораблі в акваторії Індійського океану та ще двох - есмінців американського флоту -  в Червоному морі. Про це повідомив військовий представник хуситів Яхья Сарі, пише Reuters.

Головне