Зламував акаунти Маска, Гейтса, Байдена: британець отримав п'ять років ув'язнення

Зламував акаунти Маска, Гейтса, Байдена: британець отримав п'ять років ув'язнення

Британець Джозеф Джеймс О'Коннор, 24-річний хакер, який зламував Twitter-акаунти Ілона Маска, Білла Гейтса, Джо Байдена, отримав п'ять років ув'язнення.

Про це повідомило видання TechCrunch. Як зазначається, він також має сплатити 794 тис. доларів жертвам своїх злочинів.

О'Коннор раніше визнав себе винним за чотирма пунктами обвинувачення в комп’ютерному зломі, шахрайстві з використанням електронних засобів, кіберпереслідуванні та відмиванні грошей. Британець також погодився виплатити принаймні 794 тис. доларів жертвам своїх злочинів.

Під час слухання суддя Джед С. Ракофф наголосив, що О'Коннор, ймовірно, відбуде близько половини терміну ув'язнення, провівши більше двох років у досудовому ув'язненні. Прокурори при цьому вимагали для хакера щонайменше сім років ув'язнення.

У суді обвинувачений заявив, що його злочини були "дурними і безглуздими". Крім того, він вибачився перед своїми жертвами і попросив суддю про поблажливість.

"О'Коннор, відомий під ніком PlugWalkJoe, був частиною групи, яка в липні 2020 року зламала десятки відомих акаунтів у Twitter, зокрема Apple, Binance, Білла Гейтса, Джо Байдена та Ілона Маска, з метою поширення криптовалютних шахрайських схем швидкого збагачення", – йдеться в повідомленні.

Прокурори зазначили, що О'Коннор використовував свої складні технологічні здібності в зловмисних цілях. Зокрема, він проводив складну атаку з підміни SIM-карт для крадіжки великих сум криптовалюти, зламував Twitter, здійснював комп'ютерні вторгнення з метою заволодіння акаунтами в соціальних мережах і навіть переслідував двох жертв, у тому числі неповнолітню.

Хакера затримали ще 2020 року в Іспанії. Однак екстрадували його до США лише у квітні 2023 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія виділила 16 млн фунтів стерлінгів (20,48 млн доларів) на зміцнення кіберзахисту Україні.

Головне