Зʼявилися супутникові знімки пожеж на складах в Торопці

Зʼявилися супутникові знімки пожеж на складах в Торопці

У ніч на 18 вересня місто Торопець Тверської області, розташоване приблизно за 386 км на захід від Москви, зазнало потужної атаки безпілотників. Про це повідомив керівник групи геопросторової розвідки ISW Джордж Баррос.

За попередніми даними, дрони вразили склад боєприпасів, що призвело до масштабних вибухів та пожеж.

Американська аерокосмічна компанія "Максар" опублікувала супутникові знімки, зроблені до і після атаки - 16 та 18 вересня відповідно. На них видно значні пошкодження військового об'єкту та прилеглого лісового масиву. Джордж Баррос, керівник групи геопросторової розвідки ISW, зазначив, що велика частина території вкрита димом, а пожежі продовжують горіти в деяких бункерах та навколо них.

Повну оцінку наслідків атаки ускладнює густий дим, що огорнув територію 107-го арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ).

Варто зазначити, що після атаки у Тверській області були зафіксовані землетруси, найпотужніший з яких досяг магнітуди 2,8 бала.

Нагадаємо, українські військові успішно зупинили контрнаступ російської армії в Курській області, частина якої наразі перебуває під контролем України. Про це повідомив полковник Олексій Дмитрашківський, пресофіцер військової комендатури в регіоні, у розмові з AFP.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головне управління розвідки Міноборони України опублікувало унікальні кадри роботи бойових медиків, які на полі бою під ворожим вогнем рятують поранених, евакуюють їх і надають медичну допомогу в польових умовах. 

Головне