З’явилися кадри знищення російського ВДК "Цезар Куніков" 14 лютого

З’явилися кадри знищення російського ВДК

З’явилися кадри знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков" 14 лютого.

Відео опублікували російські канали.

Зазначається, що один безпілотник уразив корабель у корму, потім декілька інших дронів уразили судно по лівому борту, а останній – частково увійшов у зроблену пробоїну і здетонував усередині.

Як відомо, вночі 14 лютого - на День святого Валентина - ЗСУ та ГУР МО зробили українцям подарунок, знищивши в Чорному морі десантний корабель противника "Цезар Куніков". Це сталося поблизу окупованої Алупки. Плавзасіб був уражений ударними морськими дронами Magura V5. Він отримав критичні пробоїни по лівому борту та почав тонути. На борту плавзасобу на момент знищення могло перебувати близько 90 моряків.

Знищення "Цезаря Кунікова" підтвердили і самі окупанти. Про це свідчать радіоперехоплення росіян з місця затоплення корабля, які на широкий загал оприлюднила українська розвідка.

Тими самими морськими дронами на початку лютого був уражений російський ракетний катер "Ивановец". Було шість прямих влучань у корпус, після яких корабель перекинувся на корму і затонув.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Херсоні затримали трьох колаборантів, які ​збирали голоси за проведення псевдореферендуму.

Головне