Поки північ Китаю потерпає від рекордної спеки, до півдня - суне потужний тайфун

Поки північ Китаю потерпає від рекордної спеки, до півдня - суне потужний тайфун

До півдня Китаю наближається тайфун, що утворився з тропічного шторму "Талім". Нині він знаходиться за 300 км на південний схід від Гонконгу і рухається у північно-західному напрямку зі швидкістю 15 км/год. Як пише Reuters, на суходіл, за прогнозами, він вийде орієнтовно уночі 17 липня.

Метеоуправління КНР опублікувало попередження помаранчевого кольору, в якому йдеться про те, що тайфун, як очікується, посилиться і перетвориться на сильний тайфун під вечір понеділка. Як відомо, в Китаї діє чотирирівнева система попередження про погоду з кодуванням кольорів, в якій помаранчевий колір є другим за значимістю попередженням.

В цілому для країни "Талім" стане четвертим тайфуном у 2023 році, року, проте першим, що вийде на суходіл. .

Влада закликала керівництво та жителів провінцій Гуандун і Хайнань бути у стані повної готовності відреагувати на стихію. Місцева влада у понеділок вранці підвищила рівень штормового попередження через насування "Таліма" до позначки Т8, який вводиться при сильному вітрі та хвилях. Усі масові заходи у місті також скасовано.

Як писав "Ми-Україна" раніше, водночас нині на півночі Китаю екстремальна спека переписує рекорди. Температура у містечку Саньбао в Гуансі-Чжуанськиому автономному районі КНР 16 липня підскочила до 52,2°C. Місцевих жителів попередили, що на полегшення очікувати не варто. За прогнозами синоптиків, рекордна спека зберігатиметься ще упродовж щонайменше п’яти днів.

Головне