Журналісти німецького видання BILD змоделювали вибух батискафа "Титан" - відео

Журналісти німецького видання BILD змоделювали вибух батискафа

Увага всього упродовж тижня світу була прикута до долі п'ятьох пасажирів субмарини "Титан", які вирушили у підводну подорож до затонулого "Титаніка". Сподівання знайти їх живими розбились об уламки, які фахівці виявили на дні Атлантики 22 червня, того ж дня мандрівників офіційно визнали загиблими. Що сталось з "Титаном" наочно показали журналісти видання BILD, змоделювавши імплозію батискафа під товщею води.

Як відомо, 19 червня підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який віз туристів до затонулого “Титаніка” на дні Атлантики, зник в океані. “Титан” мав “життєзабезпечення” на 96 годин для екіпажу з п’яти людей. До пошуків батискафа залучили міжнародний флот та флот кораблів США та Канади з вузькоспеціалізованим обладнанням та технічними експертами.

22 червня берегова охорона США підтвердила повідомлення ЗМІ про виявлення уламків судна на відстані близько 490 м від "Титаніка". Контрадмірал Джон Могер тоді розповів, що родинам екіпажу вже повідомили про трагедію.

Нагадаємо, на борту апарата було п’ять людей. Один із них – Хеміш Хардінг, громадянин Великої Британії. А також були британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд і його син Сулеман, а також Стоктон Раш, а також французький дослідник Поль-Анрі Наржоле.

Як повідомляли “Ми-Україна”, після зникнення “Титана” відомий кінорежисер Джеймс Кемерон, який зняв стрічку “Титанік”, заявив, що він раніше попереджав про небезпеку спускатися до судна.

Головне