Жорстоко поводився із цивільними: військового "ДНР" засудили до 12 років

Жорстоко поводився із цивільними: військового

Військового так званої "ДНР", який під час російської окупації жорстоко поводився із цивільним населенням, засудили до 12 років тюрми. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Як зазначається, наразі його засудили до 12 років. Раніше він був засуджений за державну зраду, суд шляхом часткового складання покарань призначив йому 15 років за ґратами.

У лютому 2022 року військовий вступив до лав російського незаконного збройного формування– так званої "народної міліції ДНР" як рядовий 3 стрілкового взводу. Засуджений брав участь у бойових діях проти ЗСУ на Херсонському напрямку. У березні минулого року він затримав цивільного посеред лісу. Він навів зброю та вимагав у нього зізнання у начебто причетності до диверсійно-розвідувальної групи українських військових. У результаті зловмисник не отримав інформації та здійснив постріли у сторону чоловіка. Останній дістав поранення.

Пізніше військовий незаконного збройного формування був затриманий та взятий у полон захисниками ЗСУ. Свою провину він не визнав.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України оголосила підозру ще 57 колаборантам, які допомагали росіянам під час окупації Херсонщини.

Головне