Жарко як в кінці травня: температура у Києві вчора побила рекорди

Жарко як в кінці травня: температура у Києві вчора побила рекорди

Погода у Києві, яка спостерігалась 1 квітня, оновила одразу три температурні рекорди. Середня температура за добу була на понад 10 градусів вищою за норму і відповідала традиційним показникам на кінець весни, інформує Центральна геофізична обсерваторія.

Температурні рекорди у Києві 1 квітня

  • Температура повітря упродовж всієї доби не опускалась нижче позначки 10,4°С,  здолавши на  0,4°С рекорд, встановлений у 2017 році. Таким чином мінімальна добова температура стала найтеплішою для 1 квітня. 
  • Температурний максимум становив 24,6°С, що на понад 4°С більше за попередній, зафіксований у 2016 році. 
  • Середня температура оновила історичний максимум і сягнула позначки 17,3°С на термометрі. Минуле рекордне значення, яке спостерігалось у 2021 році, було на 3,2°С нижчим. 

Нагадаємо, аномальні температури в Україну принесла хвиля тепла із з західного регіону Середземного моря. Разом з ним вона захопила і пил з Сахари, який 1 квітня накрив більшість областей країни. У Гідрометцентрі закликали українців не панікувати через запиленість повітря пустельним пилом, фахівці заспокоїли, що пилової бурі не буде

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українській столиці напередодні вдень зафіксували високий рівень забрудненості повітря. В КМДА зазначили, що у повітрі фіксується високий рівень дрібнодисперсного пилу. Населення закликали утриматися від прогулянок та тримати вікна закритими. 

 

Головне