Землетрус у Туреччині: Кулеба розповів, як Україна готова допомогти і чи постраждали українці

Землетрус у Туреччині: Кулеба розповів, як Україна готова допомогти і чи постраждали українці

Внаслідок потужного землетрусу у Туреччині інформації про те, що хтось з українців постраждав, немає. Крім того, Україна готова допомагати в ліквідації наслідків катастрофи, що не зашкодить роботі українських рятувальних служб.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі "Ми-Україна". За його словами, станом на 19:18 відомство отримало понад 20 звернень від громадян України, які не можуть вийти на зв’язок зі своїми родичами або близькими в Туреччині.

Він зазначив, що немає інформації, що хтось з українських громадян постраждав у результаті землетрусу. Однак Україна готова допомогти в рятувальних операціях, які не підуть на шкоду. МЗС мало консультацію з Міністерством внутрішніх справ з цього приводу.

"Ми ніколи не робимо чогось такого, що б зашкодило інтересам України", - пояснив Кулеба.

За словами голови МЗС, та кількість українських рятувальників, яка складає кілька десятків осіб, зможе допомогти Туреччині. При цьому це не вдарить по ефективності роботи рятувальних служб в Україні.

Нагадаємо, у ніч проти 6 лютого Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що в центральній частині Туреччини зафіксували підземні поштовхи, магнітудою 7,7 бала за шкалою Ріхтера.  У великій кількості населених пунктів Туреччини та Сирії є значні руйнування.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,у Туреччині зросла кількість постраждалих та загиблих у результаті землетрусу. Тепер йдеться про тисячі осіб. Україна заявила про те, що готова направити рятувальників у країну для ліквідації наслідків катастрофи.

Крім того, у Казахстані також стався потужний землетрус. Стихійне лихо було також зафісковане в Молдові та Румунії.

Головне